Тарас Березовець розповів, чому не відбувся проривний наступ Сил оборони / фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Офіцер ЗСУ і журналіст Тарас Березовець прокоментував великий матеріал The Washington Post щодо прорахунків у наступі Сил оборони України. Зокрема, його автори навели конкретні числа, які раніше не були невідомі – до прикладу, той факт, що Україні було надано лише 15% систем для розмінування.

Хоча американські генерали наполягали, що для прориву російських оборонних порядків та інженерних полів цього буде достатньо, це було фізично неможливо, зазначив Березовець в ефірі "24 каналу".

"Тепер ми розуміємо, що це було фізично неможливо, тому що були відсутні цілі компоненти проведення цієї операції, передбачені як обов'язкові елементи наступальної операції згідно з нормативними документами НАТО", – пояснив він.

Відео дня

Так, Україна не отримала від партнерів авіацію – ні ударні вертольоти, ні американські винищувачі F-16. Бракувало також систем розмінування й бронетехніки. Крім того, не вистачило часу для підготовки кадрового складу до користування цією технікою, хоча на Заході і підганяли Україну почати наступ ще раніше – у квітні – коли Сили оборони були готові ще менше. 

"Тому помилок було припущено з обох боків – і з українського боку, але ще більше з боку союзників, які недооцінили спроможність Росії відновлюватись", – резюмував Березовець.

Війна в Україні: що відбувається на передовій

Вже тривалий час не вщухають бої за Авдіївку Донецької області. Росіяни намагаються оточити місто. За словами офіцера "Легіону Свободи", майора МВС Максима Морозова, критичною є ситуація на півночі міста та в районі промзони. Водночас про відступ ЗСУ з Авдіївки зараз ніхто не говорить, наголосив боєць. 

Загалом протягом доби на фронті відбулося 83 бойових зіткнення. Росіяни атакували майже на всіх напрямках

Вас також можуть зацікавити новини: