Джон Дені вважає, що якщо політика США різко зміниться після дня інавгурації 2025 року, Київ може бути змушений просити про мир / скріншот

Якщо Україна зможе протриматися у боротбі проти російської агресії до наступної зими, є ознаки того, що ситуація зміниться на користь Києва. Про це у своєму матеріалі для Defense One пише професор-дослідник Військового коледжу Армії США Джон Дені.

За його словами, загальноприйнята думка полягає в тому, що час на боці Росії, оскільки Україна бореться проти вторгнення Москви.

"Хоча багато чого залишається незрозумілим, здається очевидним, що якщо Конгрес не зможе профінансувати більше військової допомоги Україні або якщо політика США різко зміниться після дня інавгурації 2025 року, Київ може бути змушений просити про мир", - зазначає експерт.

Відео дня

При цьому він вважає, що найважливішим свідченням того, що більш тривала війна принесе користь Україні, є той факт, що оборонна промисловість США повільно, але неухильно повертає свою роль "арсеналу демократії".

"Наприклад, Сполучені Штати збільшили виробництво 155-мм снарядів набагато швидше, ніж очікувалося, і планують збільшувати його й надалі", - стверджує Дені.

Водночас він визнає, що Росія й надалі виграє від того, що перевела свою економіку на воєнний стан, чого Захід навряд чи зробить.

"Однак, з точки зору Росії, вічна війна стає все більш неприємною і, можливо, нежиттєздатною. ... Зокрема, друга мобілізація є політично складною навіть для Путіна, і, ймовірно, призведе до ще одного масового відтоку чоловіків призовного віку з країни", - зазначає аналітик.

Як пише Дені, Україна "залишається в жахливій ситуації".

"Тим не менш, якщо Україна зможе протриматися 2024 рік - і якщо Сполучені Штати виконають свою роль - шанси Києва на остаточну перемогу можуть зрости, а не зменшитися", - резюмує експерт.

Війна в Україні - останні новини

У ГУР оприлюднили втрати РФ унаслідок знищення корабля "Сергій Котов". За даними розвідки, втрати серед екіпажу російських окупантів склали 7 - безповоротних, 6 – санітарних.

При цьому 52-х членів екіпажу, які перебували на кораблі, ворогу, ймовірно, вдалось евакуювати.

Також УНІАН повідомляв, що армія РФ зменшила кількість авіаударів у рази. При цьому, за даними Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку, Силам оборони вдається стримати ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: