21 вересня Путін оголосив мобілізацію у Росії / facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти в навчальному центрі готують до участі у війні проти України близько 400 ув'язнених.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook щодо оперативної інформації станом на 06:00.

Зазначається, що російське військове керівництво продовжує вживати заходів з поповнення втрат в живій силі, зокрема, комплектувати свої підрозділи за рахунок ув'язнених.

Відео дня

"За наявною інформацією, до навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 осіб зазначеної категорії. Їх підготовка триватиме до 30 вересня цього року", - мовиться у дописі.

Крім того, зазначають у Генштабі, противник продовжує направляти до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад.

"Так, 26 вересня, до Лиману Донецької області вибуло 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили у ДТП під час слідування. Крім цього, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли", - йдеться у повідомленні.

Як писав УНІАН, 28 вересня Генштаб заявив про прибуття на лінію фронту мобілізованих ув'язнених. Ними поповнюють розбиті підрозділи.

Мобілізація в Росії

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про мобілізацію російських військових запасу. Мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.

Тим часом, президент України Володимир Зеленський наголосив, що оголошена в Росії мобілізація - це також удар по корінних народах Криму, Дагестану, Кавказу та Сибіру. Він також вважає, що ця мобілізація є елементом геноцидної політики країни-агресорки, тому потрібна негайна й жорстка реакція всього світу.

Заява Путіна узгоджується з аналізом багатьох західних експертів, що Росія відчуває потребу в людських ресурсах для продовження війни, а сам Путін не відмовляється від початкового наміру окупувати всю територію України. Паралельно ватажок ПВК "Вагнера" займається вербуванням ув'язнених

Водночас у Москві - на тлі перших успіхів контрнаступу ЗСУ на Харківщині - заявили про термінове проведення "референдумів" в окупованих районах на сході та півдні України. Ряд західних країн вже заявили, що не визнають результатів їхнього проведення. США окремо відзначили, що Росія "за це поплатиться"

Також в Росії, напередодні промови Путіна, значно посилили покарання за здачу в полон і дезертирство

Вас також можуть зацікавити новини: