Блаженніший Святослав Шевчук закликає не робити з ЗСУ ідола / скріншот

Українці мають підтримувати ЗСУ, але не повинні їх ідеалізувати і перетворювати на ідола, інакше "ми їх зневажимо в такий спосіб". Про це в інтерв'ю "Українській правді" сказав глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук.

За його словами, таким чином українці проектують на воїнів ЗСУ завищені сподівання й очікування.

"Тоді думаємо, що вони за нас все можуть зробити. І ось вам приклад, як можемо зневажити Збройні сили України. Все ще є частина українського суспільства, яка думає, що війна – це не їхня справа. Навіть президент сказав, що українці втратили екзистенційне відчуття небезпеки війни", - підкреслив глава УГКЦ.

Відео дня

На його думку, часом українці хочуть перекласти весь тягар війни на ЗСУ, як на якогось цапа-відбувайла: мовляв, нехай вони собі там воюють, а ми собі тут будемо займатися своєю справою, і це стало ще більш очевидним після початку дискусії стосовно нового закону про мобілізацію.

"А захист батьківщини має бути загальнонародною справою. І таким чином ми повинні відчути свою причетність до Збройних сил України, мусимо все зробити для того, щоб ми як народ могли перемоги в тій війні. Інакше ми Збройні сили зневажаємо.Ми хочемо перекласти на них нашу відповідальність. І ми тоді справді не відчуваємо те, чим живуть наші воїни. Вони там воюють, а ми живемо так, наче війни не було. Чи це не зневага? Думаю, що так", - резюмував Блаженніший Святослав Шевчук.

Церква в Україні - останні новини

1 вересня 2023 року Православна церква України перейшла на новий церковний календар - так званий новоюліанський. До реформи українська православна спільнота кілька століть відзначала церковні свята за старим юліанським календарем, який вважається неточним та відрізняється від сучасного григоріанського на 13 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: