Росіяни збільшать кількість одноразово пуску ракет / скріншот

Найближчим часом українці спостерігатимуть довші паузи між обстрілами, але при цьому Росія збільшить кількість одноразового пуску ракет.

Упевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, російське командування шукає шляхи підвищення ефективності застосування ракетного озброєння.

Відео дня

Коваленко зазначив, що на сьогоднішній день проблемою РФ є не тільки дефіцит ракет, але і ППО України.

"Я неодноразово зазначав, що ППО України сьогодні одне з найефективніших і боєздатних у світі, не дивлячись на те, що нашим ракетникам доводиться оперувати старою радянською технікою. І це факт, а не бравада, оскільки українські захисники повітряного простору відпрацювали алгоритми протидії практично всій номенклатурі ракетного озброєння РФ авіаційного, морського і сухопутного базування, отримавши досвід, що не має аналогів у світі", – вважає експерт.

Він додав, що навіть донедавна невразлива і така, що "не має аналогів у світі", крилата ракета "Калібр" збивається українською ППО з імовірністю вище 90%.

"Єдина ракета поки недоступна високій протидії ППО ЗСУ це Х-47М "Кинджал", – заявив Коваленко. – Але Х-47М "Кинджал" це штучний, не серійний продукт, і цих ракет у Росії на озброєнні менше 40 – особливо не настріляєшся".

Експерт акцентував, що на сьогоднішній день застосування ракет Х-101, Х-55, КР "Калібр", П-800 "Онікс", 9м723/9М728 та інших одиночними пусками росіяни не вважають раціональними: одиночну, або нечисленну мету збити легше, а витрати – мільйони доларів у повітря.

"Вихід один – збільшувати кількість одноразового пуску, для підвищення подолання ППО. Але виникає інша проблема, що виходить з дефіциту ракет і проблематичності їх логістики їх своєчасної і регулярної доставки на аеродроми і бази. Тобто, найближчим часом ми зможемо спостерігати збільшення пауз між обстрілами території України, але при цьому збільшення кількісного одноразового пуску. Що примітно, з кожним таким пуском, буде, з одного боку, збільшуватися сама пауза, з іншого, зменшуватися кількість доступних до пуску коштів", – зробив висновок експерт.

Раніше військовий експерт Олег Жданов заявляв, що у Росії бездонний запас боєприпасів, але великі проблеми з ракетами.

Вас також можуть зацікавити новини: