Що сьогодні відбувається в Херсоні?

УНІАН веде онлайн-трансляцію подій у Херсоні та області на тлі повномасштабного вторгнення РФ:

21:47 Херсонці повідомляють про вибухи, але це швидше за все відльоти з області у бік Миколаєва Там зараз прогриміло 5 потужних вибухів За ці пари годин орки обстріляли Київ, Вінницю, Кіровоградську, Дніпропетровську область та Львів.

Відео дня

21:00 Головні новини за 3 травня У Херсоні почав з'являтись мобільний зв’язок, але інтернету досі майже немає. За інформацією Держспецзв'язку вдалось відновити 71% трафіку Vodafon. Що зараз відбувається у місті та які у людей настрої, читайте тут. У Генічеську новопризначений "голова міськради" Андрій Клочко організував урочисте підняття прапору РФ. Місцеві жителі проігнорували цей захід. Війська РФ продовжують обстрілювати житлові будинки на Херсонщині. Прокуратура почала розслідувати справу про обстріл російськими військами селища Осокорівка. Російські військові викрали голову Чорнобаївської сільської ради Ігоря Дударя та його заступника Євгенія Родіонова. Натомість з полону РФ повернувся депутат Херсонської обласної ради, керівник товариства "Світанок" Сергій Максименко. Жителі Нововоронцовської, Новоолександрівської та Милівської територіальних громад, які евакуювалися з Херсонщини до Кривого Рогу, отримали гуманітарну допомогу.

19:37 Військові РФ продовжують вести бойові дії з метою покращення свого тактичного положення та обстрілюють позиції підрозділів ЗСУ. На Херсонщині росіяни перегруперовуються, нарощують системи вогневого ураження, протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення - Міноборони України.

19:14 На території Херсонської області відновлено 71% трафіку Vodafone завдяки перемаршрутизації. Поки що без надання доступу до мережі Інтернет - Держспецзв'язку.

17:07 Окупанти викрали колишнього мера Херсону і намагаються використовувати його у своїй пропаганді. Але виходить дуже слабко. Точніше не виходить взагалі.

16:31 Російські окупанти взяли в полон голову Чорнобаївки Ігоря Дудара — Ірина Верещук.

Херсон сьогодні, 3 травня: що відбувається у місті та області зараз

16:15 "Ми психологи ніяк не можемо змінити ситуацію, але ми можемо підтримати, допомогти це пережити. Не завжди це повноцінна консультація, достатньо іноді просто п'ять хвилин поговорити та проговорити якісь моменти. Тобто маленькі експрес сеанси теж допомагають. Це певним чином вітаміни для психіки" Херсонська психологиня Вікторія Головченко дистанційно надає фахову допомогу землякам.

15:55 Поточна оперативна ситуація на півдні України.

15:32 В окупованому Мелітополі скоторуська "адміністрація" сформувала "козачу дружину" з місцевих жителів, які стежитимуть за порядком.

Херсон сьогодні, 3 травня: що відбувається у місті та області зараз

15:11 У Генічеську також змушують бюджетників йти на парад. Сказали явка має бути 100%. Але поки що без загроз. Мати у дитячому садку працює ▪️Берислав теж хочуть зробити парад на 9травня, бюджетникам сказали всім.

Херсон сьогодні, 3 травня: що відбувається у місті та області зараз

13:33 Херсонська обласна прокуратура розслідує справу про обстріл російськими військами селища Осокорівка Нововоронцовської громади.

13:07 Війська РФ продовжують обстрілювати житлові будинки на Херсонщини - повідомляє оперативне командування "Південь".

13:02 В Скадовську з'явився мобільний зв'язок, але немає інтернету - повідомляє мер міста.

12:40 Жителі Нововоронцовської, Новоолександрівської та Милівської територіальних громад, які евакуювалися з Херсонщини до Кривого Рогу, отримали гуманітарну допомогу - повідомила представниця селищної ради Олена Шмарковська.

11:26 Росія розглядає можливість включити захоплені території півдня України до складу тимчасово окупованого Криму та інтегрувати їх в російський економічний простір, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Про розробку відповідного плану з терміном щонайменше до 2030 року оголосив радник так званого "голови" Криму з інформаційної політики Олег Крючков. За даними розвідки, російський окупаційний режим намагається переконати місцеве населення в тому, що рф остаточно встановила контроль над зайнятими територіями.

11:00 У Генштабі ЗСУ повідомили орієнтовні втрати російських військ станом на третє травня.

Херсон сьогодні, 3 травня: що відбувається у місті та області зараз

09:37 На Херсонщині спроба російської диверсійно-розвідувальної групи захопити спостережний пост ЗСУ була подавлена мінометним вогнем і зірвана - оперативне командування "Південь".

Як повідомляв УНІАН, російські військові готують ряд псевдореферендумів для "легалізації" окупаційних адміністрацій. Зокрема, за даними ГУР МОУ, на тимчасово захопленій території Херсонської області готуються до проведення "референдуму" щодо створення псевдореспубліки "хнр" і визнання окупаційної влади.

У Херсоні 27 квітня місцеві жителі вийшли на мирну акцію протесту проти псевдореферендуму та російської окупації, загарбники використовували проти людей газові та світлошумові гранати.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, загарбники планують провести в Херсонській області так званий референдум в період з 1 травня по 10 травня.

Вас також можуть зацікавити новини: