Жозеп Боррель у Києві пережив ракетну атаку з боку Росії / фото REUTERS

У середу вранці, 7 лютого, під час потужного ракетного удару РФ по Києву в столиці України перебував високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Головний дипломат ЄС поділився в соцмережі Х (раніше називалася Twitter), що вранці знаходився у бомбосховищі і показав фотографії з укриття. Дипломат написав, що почав ранок в укритті, коли по всій столиці України звучав сигнал повітряної тривоги.

"Це повсякденна реальність хороброго українського народу відтоді, як Росія почала свою незаконну агресію", - зазначив він.

Відео дня
Головний євродипломат був у столиці України під час ракетного удару з боку Росії / фото twitter.com/JosepBorrellF

Пізніше народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що Боррель вже у Верховній Раді. "У Раді виступає Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки. Це його шостий візит в Україну", - поділився народний обранець та показав знімок з парламенту.

Жозеп Боррель прибув в український парламент / фото t.me/yzheleznyak

У центрі уваги українські новини - Київ зараз "відходить" від російського ракетного удару

Російські загарбники вранці 7 лютого запустили по українській території, в тому числі ракети Х-22. Під ударом опинилися, зокрема, Київ, Харків та Миколаїв.

У столиці України лунали вибухи, повідомлялося, що працює протиповітряна оборона. Потім влада відзвітувала, що внаслідок ворожої атаки з повітря пошкоджено 18-поверховий будинок у Голосіївському районі, горіла станція техогляду. У Дніпровському районі пошкоджена високовольтна лінія. У місті виникли проблеми з електропостачанням. Вже відомо, що в Києві є 13 постраждалих.

Нагадаємо, Жозеп Боррель прибув у столицю України потягом 6 лютого. Євродипломат повідомив, що вже вчетверте відвідує Київ з початку повномасштабного вторгнення РФ на нашу землю для обговорення з українськими друзями непохитної підтримки з боку Євросоюзу.

Вас також можуть зацікавити новини: