ЗСУ готуються до контрнаступу / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував інформацію від Інституту вивчення війни (ISW) про перетин українською армією Дніпра та закріплення на лівобережжі Херсонської області.

"Я думаю, що Інститут вивчення війни дуже сильно помилився", - заявив він, пояснивши при цьому, чому таке просування українських військ на сьогоднішній день йому бачаться неможливим.

Експерт вважає, що росіяни не дозволили б такого зробити, "били б усім, чим тільки можна":

Відео дня

"На сьогодні тримати плацдарм на березі фактично неможливо, противник не дозволив би нам цього зробити, там би сьогодні йшли інтенсивні бої... Росія б не допустила такого варіанту. Отже, я дотримуюся версії, що у цьому випадку Інститут вивчення війни явно помилився",

При цьому Жданов допустив, що це було сплановане ІПСО, щоб "розбурхати противника такими заявами": "Але не схоже".

iFrame

ЗСУ пішли в атаку на півдні - резонансна заява ISW

Нагадаємо, як писав УНІАН, 22 квітня Інститут вивчення війни заявив, що ЗСУ нібито вже почали контрнаступ, зайнявши позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Реагуючи на це, спікер об'єднаного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що умови військової операції зараз вимагають інформаційної тиші:

"До тих пір, поки це не буде достатньо безпечним для наших військових. Тут треба набратися терпіння. І навіть кращим "студентам" Інституту вивчення війни - також".