"Чіча" зі спецпідрозділу Kraken розповів, як штурми змінюють людей / колаж УНІАН, фото KRAKEN, скріншот

Командир штурмової роти SA Company спецпідрозділу ГУР МО "Kraken" "Чіча" заявив, що відповіді на питання про те, з людей яких професій виходять найкращі штурмовики, немає. За його словами, в цивільному житті ця людина може бути ким завгодно – столяром, бізнесменом чи тренером з плавання. 

Про це він розповів в інтервʼю "Українській правді". Водночас, за словами "Чічі", на його пам'яті не було людей, які зламалися після першого штурму і сказали: "Все, я не буду більше штурмувати, бо це – не для мене".

"Штурм змінює людей, але в кращий бік. Тому що людина розуміє, куди потрапила, що має повернутися додому жива. Тому вона робить все поступово, правильно та кваліфіковано, щоб виконати свою місію і повернутися додому", – пояснив він.

Відео дня

Командир додав, що за весь час бійці з його роти ніколи не впадали в ступор. Зокрема, і тому, що це підготовлені люди, і вони розуміють, що робити в тій чи іншій ситуації.

"Єдине, що я можу згадати, Новоселівське. Кадри з цього штурму розлетілися дуже сильно на весь світ. Це був лобовий штурм. Ми зупинилися поруч з домом, у якому сидів ворог. Відстань між нами була метрів 5 – 7. Щойно почали вивантажуватися, по нас почала працювати артилерія, АГС. Один із бійців навіть не встиг спуститися з кунгу (кузов-фургон – ред.) на землю, як йому чи то відстрелило палець, чи то осколок його відрізав. Було дуже багато поранених, їм потрібно було надавати допомогу. План почав іти не за графіком. Але за допомогою кожного командира ми вирівняли ситуацію і своїм прикладом показали, як потрібно діяти", – розповів він.

Війна в Україні: ви могли це пропустити

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розпочав аудит Сил Оборони. Під час перевірки виявлено тисячі військових, які жодного разу не брали участі в бою. Про це розповів депутат Давид Арахамія. Він додав, що ці бійці вже проходять підготовку і будуть направлені на підсилення бригад на передовій. 

Тим часом командир спецпідрозділу "Kraken" "Чіча" розповів, як був на операції з начальником Головного управління розвідки Кирилом Будановим. За його словами, він перетинатися з керівником розвідки, коли він за допомогою радіостанції взяв 15 полонених.

Вас також можуть зацікавити новини: