Росія для удару по вокзалу в Краматорську використала ракету з касетною боєголовкою / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Росія для удару по вокзалу в Краматорську використала ракету з касетною боєголовкою. Внаслідок атаки загинули 57 людей, ще 109 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Явні докази цього злочину проти мирного населення виявила британська телерадіокомпанія ВВС.

Журналісти, які відвідали станцію залізничного вокзалу після атаки, виявили на землі чіткі сліди, що свідчать про застосування касетної боєголовки.

Відео дня

В результаті множинних вибухів уламки зазвичай розкидаються навколо місця основного удару ракети, залишаючи пошкодження у місцях вибуху кожного з них. Наприклад, на будівлі поруч зі станцією у стіні утворилася велика дірка.

ВВС

Крім того, репортерам Washington Post, які прибули на місце невдовзі після удару, свідки розповіли, що вони чули "первинний вибух, за яким послідували чотири-п'ять вибухів". Ця звукова картина відповідає звуку касетної бомби.

На самому місці удару було виявлено залишки радянської ракети "Точка-У" - це балістична ракета малої дальності з одинарною боєголовкою, яка може бути оснащена касетною боєголовкою із 50 бомбами, здатними детонувати при ударі.

ВВС

Є дані про те, що Росія раніше вже використовувала ці ракети у війні проти України.

Експерт з ракет з Королівського інституту об'єднаних озброєнь Сідхарт Каушал пояснив, що позначка потрапляння цілком відповідає суббоєприпасу, подібному до 9Н24, касетному боєприпасу радянських часів, який може нести ракета "Точка". Він вказав на досить неглибоку вирву в центрі і сліди осколків, що розходяться, й, здається, були в одному напрямку.

Ракетний удар по Краматорську

Нагадаємо, 8 квітня окупанти завдали ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська. Внаслідок атаки загинули 57 людей, ще 109 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Як заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович, окупанти, завдаючи ракетного удару по вокзалу, чудово знали, що там знаходяться люди. Вони свідомо вбили десятки безневинних.

Експерти наголошували, що РФ спеціально використала комплекси "Точка-У", оскільки українська армія також має на озброєнні ці ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: