Challenger 2 вже в Україні / фото wikipedia.org

Танки Challenger 2 вже прибули до України, за прогнозами, їх будуть активно використовувати під час контрнаступу наші Збройні сили. Тож генерал армії Микола Маломуж оцінив, наскільки танкова компонента буде важливою в майбутньому "прориві" ЗСУ.

В інтерв'ю "Обозревателю" він пояснив, що ефективними західні танки будуть лише у разі комплексного застосування разом з іншими видами озброєнь.

Маломуж звернув увагу на перевагу західних танків: вони і технологічно, й за бойовою потужністю перевершують російські, вони мають дальність ураження до 6 км й дуже потужні.

Відео дня

Разом з танковою компонентою, зазначає генерал, під час контрнаступу будуть задіяні до 300 БТР й БМП, далекобійні ракети.

"Танки – це сили, які діятимуть як ударні сили за стратегічними напрямками чи проводитимуть дуже швидке оточення військ противника. Це може викликати паніку в таборі ворога та його втечу з поля бою. Це дуже ефективний засіб, але тільки у поєднанні з іншими засобами, насамперед ракетними, а також з нашими ударними бригадами", - підсумував Маломуж.

Західні танки для України

28 березня міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що танки Challenger 2 вже в Україні. Він проїхався на одному з них, подякував Британії за надану техніку і похвалив її якість.

До України 27 березня прибуло 18 бойових німецьких танків Leopard 2, повідомило Міністерство оборони Німеччини. Крім того, Україна отримала від Берліна комплекти з боєприпасами та запчастинами.

Наприкінці лютого Резніков заявляв, що у Збройних Силах України хочуть сформувати щонайменше два танкові батальйони з німецькими Leopard 2 на озброєнні, а також шість-сім батальйонів - з Leopard 1.

Повідомлялося також, що США зможуть прискорити передачу Україні танків Abrams. Замість версії М1А2 будуть відправлені танки M1A1, які планують доставити вже до осені 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: