Складна ситуація в районі Соледара та Бахмута, окупанти там часто штурмують / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Заповнені відділення і цілодобові операції - у Дніпрі рятують поранених захисників. Більшість бійців зараз сюди доправляють з Бахмутського та Вугледарського напрямків. Медики помітили: характер поранень останнім часом змінився. Як саме і про що це свідчить, дізнавалися журналісти ТСН.

21-річний Богдан розповів, що отримав важке поранення, коли поруч розірвалася міна та вистрілив ворожий танк.  Ось як Богдан описує ситуацію у Вугледарі, він каже, що поля всіяні трупами окупантів:

"Зараз, як на початку Бахмута. Копія. Тактика одна і та ж. "М’ясом" у великих кількостях, що людьми, що технікою - тупо йти напролом і щупати кожну посадку. У нас найближча дистанція до танка була два метри". 

Як вижив на Бахмутському напрямку, розповідає Ярослав з Прикарпаття з позивним "Гуцул". "Пташка" була. Ти її не побачиш, чути звук. А за хвилин п’ять-десять, точним, прицільним пострілом", - каже він. 

Лікарі, що оперують та рятують захисників, помітили, що останнім часом характер поранень змінився. "З'явився великий відсоток кульових поранень, шо свідчить про характер бойових дій. Що бойові дії вже перейшли з розряду артилерійських дуелей до безпосереднього контакту", - каже лікар.

Як доказ нового характеру поранень бійців на фронті - травма захисника з позивним "Борода". Куля зачепила його голову й пройшла крізь руку.

Ситуація в Бахмуті

У місто Бахмут Донецької області, за яке йдуть бої з росіянами, з 12 лютого 2023-го ускладнили в’їзд працівникам ЗМІ.

В американському Інституті вивчення війни заявляли, що Росія змогла зберегти наступальний імпульс у районі Бахмута після декількох місяців важких боїв за рахунок перекидання на цю ділянку десантних частин регулярної армії. 

Раніше американські високопосадовці заявляли виданню Bloomberg, що у США вважають, що Україні доведеться відійти з Бахмута

Наголосимо, що запеклі бої за Бахмут Донецької області точаться з літа 2022-го року, та українські захисники мужньо обороняють місто-фортецю.

Вас також можуть зацікавити новини: