M2 Bradley - основна БМП армії США / фото wikimedia.org

Західні партнери ухвалили рішення передати Україні сучасні бойові танки. Це свідчить про те, що червоні лінії у питаннях поставок важкого озброєння стерті.

Як розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець телеканалу Еспресо, українське озброєння буде ніби Mercedes у порівнянні з радянською технікою, яку використовують окупанти.

"Я думаю, що рішення про передачу Leopard більш у масштабному форматі ухвалять на зустрічі міністрів оборони "Рамштайн". А перша передача танків із Польщі та Challenger із Британії, які є дуже гарними, буде подоланням червоної лінії, яка так довго існувала в постачаннях важких озброєнь Україні. Я думаю, це якраз той період, коли крига скресає й на додаток до БМП ми почнемо отримувати ці потужні західні машини, які класу Mercedes на полі бою порівняно з іншими зразками радянської військової техніки, яку ми раніше використовували", - сказав Згурець.

Відео дня

Експерт додав, що Польща, Швеція, Фінляндія, Іспанія та Німеччина можуть передати танки Leopard 2 Україні навіть без збитку для обороноздатності цих держав.

Захід передає Україні потужне важке озброєння

11 січня президент Польщі оголосив, що вони передадуть Україні роту танків Leopard 2. 

Раніше Німеччина погодилася надати українській армії сучасні БМП Marder.

Також Збройні сили України незабаром повинні отримати американські бойові машини піхоти Bradley.

Франція передасть Україні колісні танки та бронетранспортери Bastion.