Каховська ГЕС / фото uhe.gov.ua

З півдня надходять приємні новини про успіхи України. Що сталося і чого чекати найближчим часом, розповів радник голови Херсонської ОВВА Сергій Хлань.

Як він зазначив в ефірі проекту FreeДом, за останній тиждень ЗСУ істотно просунулися і звільнили 1 170 км. кв, 29 населених пунктів.

Хлань звернув увагу на той факт, що 11 жовтня офіційно озвучили п'ять звільнених населених пуктів на півдні - це Нововасилівка, Новогригорівка, Новокам'янка, Трохимівка, Червоне. 

"Фактично взявши ворога в оточення по руслу двох річок (Дніпра та Інгульця), ми сьогодні замкнули цей "котел" звільненням цих п'яти населених пунктів. І на сьогодні лінія фронту вирівнялася. Окупанти зараз зосередили свої зусилля на захисті Берислава", - заявив радник голови Херсонської ОВВА.

Росія, нагнавши величезну кількість інженерної техніки і військ, намагається наводити альтернативні переправи, мости через шлюз Каховської ГЕС і намагається переправляти техніку.

Хлань наголосив, що ЗСУ все одно впевнено просуваються і деокупують Херсонську область, вибиваючи рашистів. 

"Наступний етап - контроль дамби Каховської ГЕС для того, щоб обрізати цю транспортну артерію від можливості поставок будь - якого озброєння і техніки", - підсумував він.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Збройні Сили України продовжують відтісняти ворога у Херсонській області, де він вже змінює рубежі оборони на глибші. Станом на 9 жовтня ЗСУ звільнили понад 1170 кв.км території на Херсонському напрямку.

У відповідь на успіхи ЗСУ Росія перекинула полк окупантів одразу на першу лінію в Херсонській і Миколаївській областях. Військовослужбовці противника, в кращому випадку, екіпіровані засобами захисту старого зразка, що призводить до численних втрат.

12 жовтня в ОК "Південь" повідомили, що Збройні Сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини: