фото Представництво президента у Криму 

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим заявили про щонайменше 31 вбитого під час війни в Україні кримчанина, яких незаконно призвали до російської армії.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці представництва.

Нагадується, що 31 березня президент РФ підписав указ про черговий весняний призов росіян у віці від 18 до 27 років на військову службу.

Відео дня

У відомстві наголосили, що в порушення норм міжнародного гуманітарного права такий призов здійснюється з 2015 року й на окупованих територіях Кримського півострову.

Зокрема, за цей час до лав російської армії було залучено понад 34 тис. кримчан, більшість з яких є громадянами України.

Такі дії посадовців РФ є воєнним злочином.

"Окупаційні сили РФ під час нового етапу військової агресії РФ на території України в тому числі примусово залучають наших громадян з окупованого Кримського півострову й до участі у війні з Україною. Наразі представництву вже відомо принаймні про 31 загиблого громадянина України з Криму, які були вбиті, перебуваючи у складі збройних сил РФ під час військових дій на території України", - йдеться у повідомленні.

Як  повідомляв УНІАН, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у тимчасово окупованому Криму відбувається примусова мобілізація чоловіків для участі у війні з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: