На Запоріжжі росіяни грабують будинки та ділять бізнес / фото REUTERS

В окупованих населених пунктах Запорізької області російські військові грабують будинки мирних жителів та намагаються захопити місцевий бізнес.

Про факти мародерства повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

Зазначається, що жителі сіл Новогорівка заявляють про збільшення кількості військових РФ. Там окупанти засіли у школі та будинку культури.

Відео дня

"Така ж ситуація в селі Інженерне Пологівського району. У Гусарці росіяни розселилися в покинутих будинках, вчора провели обхід, після чого пограбували будинки, з яких поїхали, – розповіли в ОВА. – У Василівці кількість військових Росії вже перевищує кількість місцевих жителів. При цьому окупанти продовжують грабувати мирне населення, забираючи з будинків все, що їм до смаку".

Також повідомляється, що у Бердянську окупанти намагаються захопити місцевий бізнес і поділити між колаборантами:

"Власники кафе і ресторанів, які залишили місто і відмовилися від співпраці з ворогом, залишилися без свого майна: росіяни вирішили його забрати на користь так званої "адміністрації міста". Відтак, заклади були передані в управління колаборантам".

Раніше повідомлялося, що в окупованому Енергодарі Запорізької області тривають переговори про звільнення викраденого пожежного.

Вас також можуть зацікавити новини: