У Луганській області внаслідок обстрілів супротивника у двох містах пошкоджено газопроводи / фото t.me/luhanskaVTSA

У Лисичанську і Попасній Луганської області внаслідок обстрілів російських окупантів пошкоджено газопроводи.

Про це повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Зокрема, у Сєвєродонецьку та Рубіжному обстріли не вщухають з вечора, а уночі росіяни відкрили вогонь в бік Попасної та Лисичанська.

Відео дня

"Так, у Лисичанську пошкоджено газовід та кілька будинків. У Сєвєродонецьку полум’я охопило чотири будинки, у Попасній - п’ять та один будинок зруйновано, в місті перебито газовід. Кількість жертв уточнюється", - заявив Гайдай.

"Вже тиждень російська армія цинічно розстрілює мирне населення наших міст, відкриваючі вогонь по домівках. Вони навмисно цілять у тих, від кого не буде спротиву - жінок та дітей, стареньких. От який військовий зі здоровим глуздом стрілятиме по будинку для літніх людей? З танку! А росіяни це зробили, цілеспрямовано. У Кремінній. Чим їм заважали беззахисні люди у поважному віці? Росіяни знищують всіх, не зволікаючи", - зазначив очільник області.

Попри попередні домовленості про припинення вогню з 9:00 13 березня, російські військові продовжують обстрілювати населені пункти Луганщини, повідомив Гайдай в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ми готові вивозити людей, є автобуси, Червоний Хрест нам допомагає, але під обстрілами це робити неможливо", - сказав він.

Крім того, Гайдай повідомив, що одним з двох маршрутів для евакуації було селище Лиман, і саме по ньому окупанти здійснили обстріл.

"В Лимані обстріляли залізничну колію, потяг. Вбито, на жаль, одну працівницю, друга поранена. Попри те, що вже далеко за 9-ту годину, обстріли продовжуються в Рубіжному", - сказав він.

Гайдай пообіцяв звернутися щодо забезпечення режиму тиші до Офісу президента України та віце-прем'єр-міністра- міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Раніше заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомив, що у Попасній російські окупанти застосували заборонені боєприпаси - фосфорні.

Ще 6 березня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова говорила, понад мільйон українців залишилися без газу після обстрілу російськими окупантами газопроводів.

Вас також можуть зацікавити новини: