Жорін пояснив, на яких умовах Україна має говорити про мир з РФ / Колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін пояснив, як військові ставляться до теоретичної можливості розпочати переговори щодо миру з Росією.

Він заявив, що активізація наступальних дій армії окупантів ніяк не має вплинути на позиції України в переговорах. Києву незмінно потрібно, щоб терористи вивели свої підрозділи з усієї нашої території, уточнив Жорін у Telegram. Водночас він додав:

"Але для будь-яких переговорів, мають бути сильні позиції. На сьогоднішній день нам немає з чим сісти за стіл перемовин. Відверто слабка позиція Заходу по відношенню до Росії теж нам жодним чином не допоможе".

Відео дня

За його словами: "Слабкий завжди сідає слухати, а не говорити". Жорін стверджує, для того, щоб Україна могла навʼязувати свої умови у переговорах з Росією, потрібно посилити позиції на фронті.

Що кажуть США щодо переговорів з Росією

У травні екс-заступниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки Вікторія Нуланд заявила, що позиція України щодо миру з Росією має ґрунтуватися саме на умові виведення усіх російських військ з її території.

Водночас Нуланд сказала в коментарі ЗМІ, що Україна, на її думку, зможе досягти "позиції сили", тобто примусити правителя Росії Путіна обговорювати мир на українських умовах. 

Вас також можуть зацікавити новини: