Росія почала вивозити боєприпаси з Білорусі / фото ua.depositphotos.com

Військове командування Росії почало перевезення боєприпасів з Білорусі в російське місто Смоленськ. Боєприпаси вантажать в 100 спеціалізованих критих вагонів для перевезення вибухових матеріалів з маркуванням "1-й клас небезпеки".

Про це повідомляти Telegram-канал Беларускі Гаюн.

"Кількість боєприпасів настільки велика, що навантаження своїми силами організувати не можуть і відряджають військовослужбовців з інших підрозділів на допомогу", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється, що Міноборони РБ і РФ орендували ці вагони у БелЖД.

Зазначається, що в цих вагонах планується вивезення боєприпасів в РФ. Навантаження проводиться на декількох великих артилерійських базах. Зокрема, на ВЧ 67878 (46-й арсенал ракет і боєприпасів) в Бронній горі. 

Надалі групи вагонів по 6-10 одиниць відправляються на станції Мінського залізничного вузла, де їх чіпляють до звичайних вантажних поїздів для відправки за маршрутом Мінськ — Орша — стик. Червоне - Смоленськ.

Наступ на Україну: Росія почала вивозити боєприпаси з Білорусі - ЗМІ

Як писав УНІАН, за даними МВС, на кордоні з Україною перебувають 4 тисячі військовослужбовців РБ. Цієї кількості недостатньо для організації атаки на будь-якому напрямку.

У Міноборони 21 червня передавали, що не бачать ознак підготовки до наступу армії Білорусі.

Раніше на цьому тижні самопроголошений лідер РБ Олександр Лукашенко вибухнув погрозами на адресу України. Він пообіцяв відповісти у разі переходу "червоної лінії" або удару по Мозирському НПЗ.

З 22 червня по 1 липня в Гомельській області Білорусі проводяться мобілізаційні навчання.

Вас також можуть зацікавити новини: