Олексій Мельник розповів про можливий хитрий план російської влади щодо України / колаж з фото УНІАН та REUTERS

Влада Росії сподівається на те, що зможе організувати в Україні заколот, але мова не йде про народне повстання, - це не "Майдан-3".

Противник називає "денацифікацією" зміну влади в нашій країні силовим шляхом, і хоче встановити маріонетковий режим, і цей план в березні минулого року провалився, розповів військовий експерт, співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова Олексій Мельник в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

"...Поки в Росії сподіваються на те, що вдасться підбурювати якісь внутрішні об'єктивні чи суб'єктивні протестні настрої і тим самим організувати заколот. Я не поділяю того визначення, про яке сказав президент (Володимир Зеленський, - Ред.) щодо "Майдану-3", хоча, можливо, це якась кодова назва. Це не "Майдан", не народний протест, а саме спроба заколоту", - сказав співрозмовник.

Відео дня

На його думку, можливості ворожих спецслужб не безмежні, тому РФ як і раніше буде робити ставку на фізичну окупацію столиці України Києва. "На сьогодні така загроза мінімальна, але ризики дуже високі", - попередив Мельник.

Цікаві новини України про війну - зараз це варто прочитати

Росіяни рано вранці 24 лютого 2022 року здійснили повномасштабне вторгнення в Україну і розраховували дуже швидко захопити Київ та змінити владу, проте їхні плани провалилися. 

У середині листопада цього року Володимир Зеленський сказав, що РФ намагається посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи "хаос" всередині нашої держави. Президент додав, що новий план противника щодо дезінформації називається "Майдан-3".

Пізніше російський диктатор Володимир Путін стверджував, що російська влада як і раніше хоче на українській землі провести так звану "денацифікацію".

Вас також можуть зацікавити новини: