Експерт пояснив суть слів Залужного про позиційну війну / фото facebook.com/OperationalCommandSouth

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко не згоден з думкою Валерія Залужного щодо зміни фази війни.

В інтерв'ю для УНІАН Мусієнко зазначив, що війна ще не стала позиційною, але існують виклики та загрози, що вона може стати такою.

"Я не погоджуюся, що війна стала позиційною станом на зараз. Існують виклики та загрози, що вона може стати такою, якщо не буде достатньої волі у наших партнерів для продовження боротьби та забезпечення українських потреб необхідною зброєю, силами та засобами. І мені здається, що нашу ситуацію зараз можна порівнювати не з Першою, а з Другою світовою. На сьогодні є багато аналогій та паралелей, наприклад, з битвою за Італію", - сказав експерт.

Відео дня

Він нагадав, що під час битви за Італію планувалося, що наступ союзників з висадкою на Сицилії буде розтягнутий на кілька тижнів, коли британські, а потім американські війська долучилися.

"Американці вже відмовилися від ідеї, бо були втрати і не могли реалізувати поставлені цілі. Однак британці продовжували боротьбу і наполягали на тому, що ця операція може завершитися успішно. Зрештою опір нацистів в Італії було зламано", - додав Мусієнко.

На думку експерта, зараз ми підходимо до тієї точки у війні, коли є така середина, тобто мітельшпіль.

"І зараз, крім безпосередньо дій армії "на землі", важить фактор волі і фактор впевненості у боротьбі та досягнені цілей. Це дуже важливо", - наголосив Мусієнко.

Резонансні заяви Залужного

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що у поточній війні, скоріш за все, прориву захисту російських окупантів не буде, а відповідно лінія фронту суттєво не зміниться.

На думку полковника Олега Жданова, Захід не втомився від розв'язаної Росією війни проти України, і стаття Залужного - "більше холодний душ для Заходу".

Вас також можуть зацікавити новини: