Ворог облаштовує оборонні рубежі на Херсонщині / фото Людмила Денісова

Ворог продовжує підтягувати резерви та облаштовувати оборонні рубежі на Херсонщині.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь". 

"Обстановка на південному напрямку динамічна та напружена. … Неподалік від Херсону триває вивантаження техніки: близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2 протягом кількох днів накопичено для посилення ворожих позицій. В районі Нової Каховки та Степанівки облаштовуються танкові позиції. Водночас наші підрозділи продовжують наступальні дії та заходи сковування й недопущення переміщення резервів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як писав УНІАН, напередодні радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань сповістив, що українські військовослужбовці пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку і вже просунулися на 9 кілометрів. За його словами, окупантів вибивають з третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше.

Військовий експерт Олег Жданов висловив думку, що російські війська намагаються обладнати позиції, побудувати військові бази та закріпитися в Херсонській області, проте вони не встигнуть цього зробити.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк запевняє, що щойно Росія виснажиться та втратить наступальний потенціал, а Україна накопичить достатньо сил - південь нашої країни обов'язково буде звільнений. За його словами,  "це не питання одного дня чи місяця, але й не питання року".

Вас також можуть зацікавити новини: