ЗСУ зможуть вибити окупантів з Херсонської області / фото president.gov.ua

Російські війська намагаються обладнати позиції, побудувати військові бази та закріпитися в Херсонській області, проте окупанти не встигнуть цього зробити.

Таку думку висловив відомий військовий експерт Олег Жданов.

"Росія намагатиметься там створити опорну систему, на якій будуватиметься оборона. І дійсно вони у Херсонській області сьогодні облаштовують позиції, для того щоб захищати рубежі, які вони захопили. Але вони не встигнуть. Побудувати військову базу це не на один рік", - зазначив він.

На думку Жданова, ЗСУ зможуть розгромити окупантів у Херсонській області завдяки далекобійній зброї, яку надають західні держави. У цьому питанні Україні дуже допоможе ленд-ліз.

"Якщо ленд-ліз спрацює так, як ми очікуємо, то у нас буде вогнева перевага, що дасть нам можливість вибивати їх вже з позицій, які вони будуть обороняти. Тому звільнення територій не обговорюється, воно буде здійснено силами ЗСУ за допомогою західної зброї", - констатував експерт.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти заблокували виїзди з Херсонської області.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що спроби російських загарбників обмежити виїзд українців з окупованої частини Херсонської області – це прояв слабкості: "Прояв того, що їм нема чого дати людям. Та й люди не хочуть нічого у них брати. Тому вони намагаються взяти людей в заручники. Але Україна поверне все своє. Весь. І це обов'язково. І це лише питання часу".

Вас також можуть зацікавити новини: