Окупанти в Херсоні готуються до вуличних боїв / фото REUTERS

У тимчасово окупованому Херсоні загарбники перекидають техніку на лівий берег Дніпра та готуються до вуличних боїв, посилюючи блокпости в місті.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

"Спочатку наші військові вражали склади окупантів близько до лінії зіткнення, потім окупанти розмістили їх ближче до Херсона. Але ми бачимо чіткі попадання українських збройних сил в розташування і склади російських окупантів в Херсоні, Чорнобаївці, Таврійську. Вони почали перетягувати їх ще далі – за Дніпро, у Нову Каховку, Олешки. Але і там їх трощать. Це логістично ускладнює доставку боєкомплектів і техніки ближче до передової та послаблює їхні позиції", – зазначив він.

Говорячи про підготовку росіян до вуличних боїв, Хлань висловив надію, що їх вдасться вибити без бою:

"Це мене турбує більше, останні дні я чую ці тривожні сигнали про посилення точок для вуличних боїв. А це велика небезпека для цивільних громадян. Сподіваюся, що росіян вдасться вибити з Херсона без бою, і вони підуть на лівобережну частину Дніпра. Але треба бути готовим до всього".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові завдали ударів по військовій частині окупантів у Херсоні.

Вас також можуть зацікавити новини: