У РФ дозволили красти зерно з окупованої частини Херсонщини / ілюстрація REUTERS

У Російській Федерації на території Красноярського краю влада дозволила красти зерно з частини Херсонської області, захопленої росіянами.

Таке рішення депутати майже одноголосно прийняли під час засідання законодавчих зборів Красноярського краю.

"Депутати на засіданні майже одноголосно підтримали рішення про ввезення зерна з Херсонської області, яку частково взяли під контроль ЗС РФ...", - зазначили у відомстві країни-агресора.

Відео дня

У законодавчих зборах пояснили необхідність запровадження такого рішення тим, що в Росії через санкції гостро відчувається нестача зернових культур і овочів.

"...експропріація надлишків минулорічного і нинішнього врожаю фермерів Херсонського регіону стане одним з інструментів надання допомоги малим формам господарювання, споживчим кооперативам", - йдеться у повідомленні.

Очільник комітету у справах села і агропромисловій політиці Владислав Зирянов сказав, що досвід Красноярського краю в майбутньому зможуть "успішно" реалізувати й в інших російських регіонах.

Нагадаємо, Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого.

Спочатку супротивник бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення, зокрема, в Херсонській області. Ворог взяв під контроль низку населених пунктів, у тому числі Херсон.

Низка країн світу покарали РФ за широкомасштабне вторгнення в Україну - запровадили нові санкції.

Наприкінці квітня експерт Центру близькосхідних досліджень та політолог Сергій Данилов повідомив, що на захопленій території Херсонщини окупанти вимагають, щоб фермери безплатно віддавали їм більшу частину майбутнього врожаю.

Вас також можуть зацікавити новини: