Ракети ATACMS важливі для деокупації Криму, поділився експерт / фото "Радіо Свобода"

Американські далекобійні ракети ATACMS важливі для звільнення Криму українською стороною, оскільки наші воїни мають трохи більше техніки, яка може завдавати ударів такими боєприпасами.

Запустити ATACMS можна з реактивних систем залпового вогню HIMARS, а також M270, які вже є у наших воїнів, розповів військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі "FreeДом".

"Чому ATACMS нам так важливі (для деокупації Криму - Ред.), тому що носіями цих ракет є реактивна система залпового вогню HIMARS та M270. Такої техніки у нас трохи більше, і відповідно ми маємо можливість більш масовано завдавати ракетні удари по ворожій військовій інфраструктурі...", - зазначив він.

Війна в Україні - що варто знати

Після того, як російські окупанти здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, Київ відмовився від політико-дипломатичного шляху звільнення захопленого РФ Криму. Українська сторона має намір силою деокупувати Крим. Противники вже почали зміцнювати оборону на півострові.

Глава Міністерства оборони Британії Бен Уоллес вважає, що армія України здатна звільнити Крим до кінця року

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний говорив, що півострів буде під контролем нашої країни, навіть якщо проти цього виступлять союзники. Крім того, він пообіцяв, що щось зробить, як тільки у нього будуть засоби.

Довідка УНІАН. Ракету ATACMS виробила американська компанія Lockheed Martin. Це твердопаливна тактична балістична ракета, її клас: земля - земля. Дальність такої ракети становить приблизно до 300 км.

Українська сторона не раз говорила про те, що потребує далекобійної зброї. Західні ЗМІ писали, що в адміністрації президента США Джо Байдена ідуть "тихі дебати" щодо того, чи варто надавати Києву ракети ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: