Ворог атакує Миколаїв / фото REUTERS

У Миколаєві та області залишається напруженою ситуація через загрозу ракетних обстрілів з боку російських окупантів. 

Що відбувається в Миколаєві та області 12 травня - дізнавайтеся в онлайн-трансляції УНІАН:

21:50 У наш бік летять і залпи з-під Херсона і ракети з моря. Загроза виходить подвійна, тому не нехтуйте сигналами тривоги і пройдіть в укриття.

Відео дня

21:29 У Миколаєві хочуть збудувати до чотирьох станцій очищення річкової води — зараз працює одна. У Миколаєві є можливість побудувати до чотирьох станцій очищення річкової води для її подачі до різних районів — зараз на все місто працює одна така станція. Про це йшлося під час онлайн наради керівництва міста із заступником Міністра розвитку громад та територій України Наталією Хоцяновською, повідомив мер Олександр Сенкевич. Крім того, на сьогодні стоїть завдання про найбільш швидку заміну річкової води в міських мережах на воду зі свердловин.

20:06 Багато хто цікавився адресами видачі гуманітарної допомоги – публікуємо їх для вас.

18:59 Водії тролейбусів та трамваїв отримуватимуть засоби захисту перед виходом на лінії. Про це повідомляє КП "Миколаївелектротранс" "Щоденно КП здійснює випуск 42 одиниць електротранспорту на маршрути Миколаєва. Всі вони проходять через різні райони міста, які потрапляють під обстріли. Тому сьогодні отримали бронежилети для водіїв. Це перша партія допомоги від організації "Жилети Україна", яка знаходиться в Марселі та надає засоби захисту цивільних осіб при виконанні професійних обов'язків. Дякуємо водіям за щоденну роботу попри всі обставини"- йдеться у дописі.

18:34 Працівники "Миколаївводоканалу" врятували кота. Тварина блукала стічними трубами. Життя йому врятувало те, що у трубах не було води.

17:18 Артилеристи у Миколаївській області виконують бойові завдання із завидним професіоналізмом, грамотно використовуючи сильні сторони аеророзвідки дронами. Їхню роботу оцінив колишній член екіпажу морської авіації Франції Ксав'єр Тайтельман. За словами відставного льотчика, артилерійські підрозділи, що знаходяться на Миколаївщині, виють за всіма правилами 21 століття, максимально часто залучаючи безпілотників для виявлення та поразки противника. "Загалом, насамперед, це далека артилерійська стрілянина, яка ведеться при підсвічуванні сил противника дронами", — пояснив пілот.

16:59 Велика Британія бере шефство над відновленням Києва та області, Данія — Миколаївської області, країни Балтії — Житомирщини! Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга розповів про основні здобутки на зовнішньополітичному фронті. Зокрема, він поділився вже затвердженими планами щодо відновлення територій України іншими країнами.

16:26 У Миколаєві почала функціонувати ще одна точка видачі очищеної води. На вул. Лазурній, 30 встановили модульну станцію зворотного осмосу води з попередньою фільтрацією. Набрати воду можна з 06:30 до 20:30 — повідомляє "Миколаївоблтеплоенерго".

16:18 Окупанти збираються повернути Снігурівку до мирного життя – вже за два тижні мешканцям обіцяють повністю відновити електропостачання по всьому населеному пункту. Частково у місті відновили роботу ринку та деяких магазинів. І все також знімають сюжети для пропагандистських ЗМІ, як добре живуть місцеві, вітаючи "визволителів". Крім того, незабаром окупанти мають подати так зване "нове керівництво". Імена поки що не розкриваються.

16:01 Війська Росії на Миколаївщині та Херсонщині продовжують ведення бойових дій на зайнятому рубежі. За наявною інформацією, готуються до захоплення всієї Херсонщини, підтягують ресурси, відновлюють технічні потужності, здійснюють підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ. На Миколаївському напрямку продовжуються серійні обстріли реактивними системами залпового вогню як позицій ЗСУ, так і промислової зони Миколаєва. Війська РФ продовжують руйнувати інфраструктуру. Станом на 15:00 постраждалих немає.

15:05 Громадяни України, які постраждали через російську агресію, можуть отримати доступ до лікування за кордоном. Також на лікування за межі України скеровують онкохворих дорослих та дітей — повідомила заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська. За словами посадовиці, на таке лікування скеровують постраждалих внаслідок російської агресії з травмами, опіками, а також дорослих пацієнтів з онкозахворюваннями, якщо в Україні не можуть забезпечити відповідне лікування.

12:57 Миколаївська обласна станція переливання 13 травня о 8:00 запрошує донорів I групи резус позитивний (+), I групи резус негативний (-) та IV групи резус негативний (-). Адреса: провулок Радіо, 2

12:46 На Миколаївщині з 24 лютого до Державної служби зайнятості звернулася 181 людина, що має статус внутрішньо переміщеної особи.

11:58 Допомога від держави для ВПО: хто та як отримуватиме виплату з травня.

10:47 У Миколаєві та кількох громадах області продовжують щодня видавати свіжий хліб. З 12 травня до хлібини додаватиметься м'ясна консерва. Одна людина може отримати один продуктовий набір — повідомляє міська рада.

10:18 За добу 11 травня на Миколаївщині поранення отримали 11 людей. Дітей серед постраждалих немає. У лікарнях перебувають 157 людей, що постраждали від атак військ РФ на Миколаївщину — повідомила  голова обласної ради Ганна Замазєєва.

09:18 Оперативна інформація станом на 06.00 12.05.2022 від Генерального штабу Збройних сил України:

На Миколаївському та Криворізькому напрямках росіяни продовжують артилерійські обстріли позицій Українських військ. З метою виявлення змін у положенні Сил оборони військовослужбовці РФ ведуть повітряну розвідку, зокрема і з використанням безпілотних летальних апаратів. Крім того, на Миколаївському напрямку, у районі Нової Каховки росіяни здійснюють підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ"

02:59 В ОК "Південь" зазначають, що на Миколаївщині ворог продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі, але ані атакувати, ані просунутися йому наші підрозділи не дозволяють.

Корабельне угруповання противника має змінний склад, але у постійній готовності до нанесення ракетного удару перебувають щонайменше півсотні ракет морського базування.

Раніше голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомляв, що в ніч з 8 на 9 травня було набагато більше прильотів по області, ніж зазвичай.

Вас також можуть зацікавити новини: