Противник хоче перетворити Авдіївку на руїни, вважає оглядач / фото t.me/magomedov_mus

Російські окупанти хочуть у місті Авдіївка Донецької області зруйнувати всі об'єкти, щоб українським воїнам не було де перечікувати їхніх ударів.

Супротивник прагне входити на руїни, взяти їх під свій контроль, а потім рухатися далі, розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий оглядач Владислав Селезньов в ефірі каналу "FreeДом".

Експерт зазначив, що ворожа авіація і артилерія методично й системно руйнує будинки людей і соціально-культурні, а також індустріальні об'єкти, зокрема, Авдіївський коксохімічний завод.

Відео дня

"Їм важливо знищити всі фізичні об'єкти на території цього населеного пункту, щоб українським Силам оборони не було за що чіплятися, не було де перечікувати ворожі артилерійські та авіаційні атаки, щоб вже буквально по руїнах і на руїни вже входити, щоб взяти ці руїни під контроль...", - додав полковник ЗСУ.

Триває повномасштабна війна - новини, які сьогодні варто знати:

Генштаб ЗСУ вранці 13 листопада повідомив, що росіяни на низці напрямків намагалися атакувати наших воїнів і зазнали провалів. Зокрема, противники отримали "по зубах" на Авдіївському напрямку. У Генштабі додали, що вороги продовжують намагатися оточити Авдіївку.

Варто зазначити, що окупанти активізувалися під цим містом на початку жовтня і вже зазнали величезних втрат. За відомостями головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, якими він поділився 10 листопада, Росія за місяць активного штурму Авдіївки втратила 10 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: