Зараз не можна звільняти ЗАЕС військовим шляхом, вважає експерт / фото УНІАН

У найближчій перспективі звільнення Запорізької атомної електростанції від російським окупантів воєнним шляхом неможливе.

Схоже, РФ намагається розіграти карту ядерного шантажу - зроблено заяви для залякування європейців, розповів військовий експерт Олексій Мельник в ефірі ТСН.

За його словами, воєнний шлях звільнення АЕС повністю виключається, оскільки в такому разі ризик виникнення катастрофи стає лише вищим.

Відео дня

"Наразі, в найближчій перспективі - ні (неможливе звільнення ЗАЕС військовим шляхом - Ред.). Це найгарячіша точка, до якої прикута увага усього світу. Схоже на те, що Росія намагається розіграти карту ядерного шантажу. Є заяви, які звучать для залякування Європи…", - зазначив Мельник.

Нагадаємо, вороги контролюють ЗАЕС з 4 березня. Загарбники також взяли під контроль Енергодар - місто-супутник атомної електростанції.

Супротивники вже не раз обстрілювали територію АЕС, було пошкоджено низку об'єктів. Влада України просила про допомогу у вирішенні конфлікту у Міжнародного агентства з атомної енергії. 

В ООН зазначили, що готові підтримати відправлення місії МАГАТЕ на ЗАЕС, якщо на це одночасно згодяться і Україна, і РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: