Запоріжжя готується до оборони / фото REUTERS

Російські окупанти готуються до наступу у Запорізькій області.

Про це у Facebook повідомляє Запорізька обласна державна адміністрація.

"Окупаційні російські війська зібрали багато техніки та особового складу на ділянці лінії фронту Велика Новосілка - Новодарівка - Малинівка. Ворог намагається просуватися в напрямку Запоріжжя, але йому це погано вдаєтсья, відтак розташування сил на фронті не змінилося"- сказано в повідомленні. 

Також зазначається, що Запоріжжя продовжує готуватися до оборони, а патрульна поліція та поліція охорони виконують завдання із забезпечення громадського порядку. 

Раніше повідомлялося, ворог формує сили для наступу з Херсонської області в сторону Кривого Рогу. Найближчими днями він може перейти в атаку, але навколо міста вже вибудувана оборона, а захисники готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій.

За словами мера, гарнізон і військові частини Кривого Рогу готові зустрічати окупантів. Навколо міста збудована глибокоешелонована оборона і багатоступінчасті укріплені райони.

Нагадаємо, за час війни окупанти кілька разів обстрілювали Криворізький район. Останній удар ворог здійснив п'ять днів тому і зруйнував житлові будинки. Тим часом на Херсонщині ЗСУ провели успішну операцію і звільнили кілька населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: