9 серпня на аеродромі РФ у Новофедорівці прогриміли вибухи / соцмережі

Удар по військових цілях у Новофедорівці в тимчасово окупованому Криму 9 серпня можна ставити на один рівень з потопленням російського крейсера "Москва".

Таку думку висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник у колонці на НВ.

"Я думаю, це дуже символічний крок. Очевидно, що рішення про це було ухвалено не тільки військовим, але і військово-політичним керівництвом України, – зазначив він. – Це важливі моменти війни, які можуть розглядатися як тактичного рівня військова акція, що може мати стратегічний ефект на хід війни".

Військовий експерт не виключає, що бити по цілях у Новофедорівці могли як зброєю українського виробництва, так і переданою західними партнерами.

Крім того, Мельник висловився, що цілком можливо, що цілями в Новофедорівці могли бути не тільки склади з боєприпасами або стоянки авіаційної техніки, але також і засоби радіолокаційного контролю.

Удар по аеродрому в Новофедорівці: що відомо 

Нагадаємо, 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі "Саки" в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

У Міноборони Росії заявили, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Вас також можуть зацікавити новини: