Український військовий дістав осколкове поранення, його стан – середньої тяжкості / фото president.gov.ua

Протягом минулої доби, 31 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі зафіксували сім порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру ООС на сторінці у Facebook.

В результаті обстрілів один військовий зі складу Об'єднаних сил дістав осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан пораненого – середньої тяжкості.

Відео дня

"На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь", – говориться у повідомленні.

Обстріли на Донбасі 31 липня та 1 серпня

Читайте такожТКГ щодо Донбасу пішла у відпустку до кінця літа на тлі нового загострення на фронтіЗокрема 31 липня зафіксовані наступні порушення:

  • неподалік Водяного, що на Приазов’ї, противник чотири рази обстрілював позиції наших воїнів з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;
  • у напрямку населеного пункту Шуми російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
  • біля Новолуганського ворог відкривав вогонь з підствольних гранатометів.

Станом на 07:00 1 серпня зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню біля населеного пункту Авдіївка, там збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування.