Сили оборони змогли зупинити противника / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що на всіх ділянках фронту окупанти продовжують атакувати, використовуючи малі тактичні групи.

"Ворог проводить наступальні дії, ще починаючи з жовтня минулого року. Зараз, якщо виділяти якісь особливі напрямки, то на Новопавлівському напрямку, який навколо Мар'їнки, атак більше, ніж біля Авдіївки. Однак цікаво те, що в цілому попри перевагу противника, то я навіть почав би говорити про всю ділянку фронту, що його наступальний потенціал вичерпується. Звісно, це досить гучна заява, але бачимо, що по всіх ділянках ворог використовує такі малі тактичні групи. А та перевага, яка була насамперед на Авдіївському напрямку, не реалізувалася у бажаннях загарбника, аби вийти на якість оперативний простір", - розповів він в ефірі "Еспресо"

Експерт додав, що ворог атакує й на складній ділянці Бердичі – Орлівка – Тоненьке, але оборона ЗСУ є достатньо ефективною. Також Згурський нагадав про приїзд головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського на Запорізьку та Авдіївську ділянки фронту. Тоді він анонсував підсилення окремих бригад. 

Відео дня

"Я так розумію, що це Авдіївський напрямок, де існувала певна загроза просування противника, однак за рахунок українського резерву, наших засобів РЕБ та артилерії такі ворожі рухи будуть унеможливлені. А другий напрямок, де активізувалися бойові дії крім Мар'їнки та Авдіївки, - Запорізький фронт. Бачимо там атаки на Роботине та Вербове, про це так само говорив вчора генерал Сирський. Цілком ситуація, як на мене, виглядає стабілізованою, а буде набагато ефективніше, якщо зараз збільшиться надання військової допомоги та надходження насамперед боєприпасів, що значною мірою впливатиме на характер бойових дій", - підсумував експерт.

Війна в Україні - новини з фронту

Як повідомляв УНІАН, на Авдіївському напрямку російські окупанти практично щодня ведуть штурми. Вчора, 14 березня, загарбники навіть спробували задіяти техніку.

За даними ISW, окупанти залучають до бойових дій на сході України тактичні й оперативні резерви, щоб підтримати та наростити темпи наступальних операцій. 

Хоча окупанти усе ще мають резерви для подальшої інтенсифікації наступальних операцій, цього недостатньо для того, щоб зруйнувати українську оборону.

Вас також можуть зацікавити новини: