Буксир, на якому переміщували сторожовий корабель, пошкодив його елементи гвинто-рульової групи / скриншот з відео

Росія втратила ще один свій корабель, він прослужив менш ніж 5 місяців. Сторожовий корабель "Расул Гамзатов" був пошкоджений під час переходу до Азовського моря.

Про це повідомляє Defense Express.

Країна-агресор безглуздо втратила ще один корабель, який належав береговій охороні прикордонної служби ФСБ РФ. Швидко відремонтувати судно "Расул Гамзатов" проекту 22460 не вийде.

Відео дня

Видання, посилаючись на власні джерела, повідомляє, що російський корабель було пошкоджено, коли він знаходився на шляху в Волго-Донського каналі. Його планували перемістити з Каспійського до Азовського моря. 

Буксир, на якому переміщували сторожовий корабель, пошкодив його елементи гвинто-рульової групи. Внаслідок чого з ладу була виведена ліва лінія валів. Окрім цього, буксир зігнув лопасть лівого гвинта.

Відремонтувати корабель Росія не зможе. Відновлення буде доволі тривалим, адже країна-агресор не має необхідних для ремонту запчастин. Корабель прослужив дуже мало - менше ніж 5 місяців. Станом на 21 квітня судно перебувало у ростовському порту Азов.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що у Чорноморській операційній зоні перебуває близько 20 ворожих кораблів та підводних човнів.

Вас також можуть зацікавити новини: