Російські окупанти готуються до евакуації окремих підрозділів та військової техніки / фото Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

На правобережній частині Херсонщини окупанти збирають плавзасоби та встановлюють понтонні переправи, щоб перепливти через Дніпро.

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи обстановку станом на 14:00.

За його словами, противник продовжує оборонятися та намагається утримати зайняті рубежі. Водночас російські окупанти готуються до евакуації окремих підрозділів та військової техніки з правобережної частини Херсонської області.

Відео дня

"Для цього окупанти збирають по пунктах базування плавзасоби річкового флоту, встановлюють понтонні переправи, намагаються використовувати альтернативні способи переправлення через Дніпро, якими замінюють пошкоджені мости", - сказав Назаров.

За його інформацією, дві баржі під час таких альтернативних перевезень були знищені підрозділами Сил оборони України в районі Антонівського мосту протягом минулого тижня.

"Також підтверджено знищення колони військової техніки", - додав Назаров.

Війна в Україні: останні новини

Сьгодні рашисти завдали ракетного удару по Україні, сили ППО збили 44 ракети з 50. Як зазначили у командуванні Повітряних сил, це "безпрецедентно класний результат".

Як вже повідомляв УНІАН, на півдні ЗСУ завдали 75 вогневих ударів по місцях зосередження окупантів.  А на Донеччині одна з груп спецпризначення Національної гвардії України знищила 2 бойових машини піхоти, 1 бронетранспортер та 1 танк російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: