REUTERS

На Донбасі російсько-окупаційні війська один раз порушили припинення вогню.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00.

Читайте такожХомчак: порушення бойовиками перемир'я на Донбасі не мають системного характеру

Відео дня

Зазначається, що від початку поточної доби зафіксовано один постріл з підствольного гранатомета з боку окупантів, який мав місце поблизу населеного пункту Новолуганське. Постріл був неприцільним, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат внаслідок пострілу немає.

Загалом, від початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який почав діяти з 27 липня, не було жодного загиблого чи пораненого військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. "Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію нашої оборони", - наголосили у штабі.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Водночас у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати припинення вогню на Донбасі.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, у першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.