Політолог закликав не маніпулювати справою щодо оборони Півдня і дочекатися результатів розслідування

Розслідування ДБР кримінальної справи щодо організації оборони Півдня окремі особи використовують як привід для політичних маніпуляцій. Суспільство очікує чесних відповідей, і правоохоронці мають їх надати. Про це у колонці для Сomments.ua написав Олексій Буряченко, політог, виконавчий директор Міжнародної асоціації малих громад.

Звинувачення журналіста Юрія Бутусова на адресу президента Володимира Зеленського у несвоєчасному розгортанні сил тероборони на Півдні він назвав "абсолютно маніпулятивним розхитуванням човна".

Олексій Буряченко заявив, що Закон України "Про основи національного спротиву" чітко регулює повноваження та послідовність дій військово-політичного керівництва під час воєнних загроз. Відповідно до нього, безпосереднє керівництво ТрО здійснюється на всій території України Головнокомандувачем ЗСУ через Командувача Сил територіальної оборони ЗСУ..

Відео дня

Експерт закликав дочекатися результатів розслідування, а не "натягувати чергову "сову на глобус" і звинувачувати усіх підряд". Відповіді на всі питання мають надати правоохоронці — обґрунтовані та публічні. 

"Суспільство вимагає перш за все правди, а не політичних маніпуляцій пов’язаних зі зміною політичної кон’юнктури! Хтось так сильно намагається зіштовхнути зараз лобами Зеленського та Залужного напередодні такої тяжкої зими... навіщо?", — написав Олексій Буряченко. 

Інформацію про нібито намір притягнути до відповідальності двох генералів він назвав такою, що не відповідає дійсності. Адже ДБР раніше офіційно повідомляло, що у цій справі допитувалася величезна кількість людей від генералів, до урядовців.

"Гризня з постійними пошуками винних і маніпуляцією свідомістю взагалі нікому не принесе користі. Зараз не час, почуйте мене! Зараз потрібно показувати нашим друзям та ворогам єдність та принциповість, а не сеанси взаємного голковколювання", — наголосив експерт.