Україна вже давно намагається добитися поставок винищувачів F-16 / US Air Force

Військовий аналітик, полковник Петро Черник зазначив, що авіація – це та зброя, яка змінює хід військових протистоянь.

Росія зараз застосовує керовані авіаційні бомби, які скидаються із літаків Су-34 і планують близько 70 км, розповів він, передає Military Media Center. За словами Черника, ЗСУ поки що не мають, чим на це відповісти. 

Він пояснив, що збивати літаки на такій відстані можливо тільки з допомогою повноцінних ракет "повітря-повітря" з дальнім радіусом дії, які можуть бути інтегровані в F-16. 

Відео дня

"Тобто дійсно ця зброя може переламати хід цієї війни", - сказав аналітик. 

Він додав, що за допомоги далекобійних авіаційних ракет українські війська також зможуть виснажити російські резерви, що розташовані у тимчасово окупованому Криму.

"Авіація дуже потрібна і я впевнений, що вона буде. Питання лише, коли і в якій кількості", - висловив переконання Черник.

При цьому він уточнив, що для реалізації своїх цілей Україна потребує щонайменше три ескадрильї F-16, тобто 36 літаків.

Винищувачі F-16 для України

Три місяці тому створили "коаліцію" з надання Україні F-16, на чому Україна наполягала останні півроку. Коаліцію очолили Данія і Нідерланди. В Амстердамі повідомили, що навчання пілотів стартує цього літа.

Сьогодні адмірал, голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що ЗСУ не отримають винищувачі F-16 до тих пір, поки не завершиться контрнаступ.

Вас також можуть зацікавити новини: