Бойовики не пропускають людей на тимчасово окуповану територію / Фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Російські окупанти заблокували відновлення пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, сьогодні з 11:00 за наказом командувача Об’єднаних сил прикордонники розпочали пропускні операції у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Станиця Луганська».

Так, загалом сьогодні у КПВВ прибуло понад 100 осіб, серед яких значна кількість людей похилого віку та діти.

Відео дня

Читайте також"Жодних перемовин з "ЛДНР": журналісти-переселенці братимуть участь у засіданнях ТКГ щодо Донбасу

"За регламентований час роботи, з 11:00 до 14:00, у вищевказаних КПВВ прикордонники оформили та пропустили більше десяти громадян, які мали намір потрапити на тимчасово окуповану території України. Однак, протримавши кілька годин перед блокпостами, бойовики без пояснення причин повернули цих громадян на контрольовану територію України", - йдеться у повідмоленні.

Також ще четверо осіб, які прослідували через КПВВ «Мар’їнка», продовжували очікувати перед блокпостом російських найманців, всі інші повернулися на підконтрольну Україні територію.

Як повідомляв УНІАН, з 10 червня згідно з рішенням Кабінету міністрів Україна перейшла на наступний етап виходу з карантину.

У рамках послаблення обмежень, зокрема відкриваються два пункти пропуску на Донбасі. Щоденно пропуск громадян буде здійснюватися з 11:00 до 14:00.