У МВС пояснили нову тактику обстрілів України / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Терористичні удари росіян по ТЦ у Кременчуку пов'язані не лише з початком саміту членів-країн НАТО. Це може якось корелюватись і з засіданням "Великої сімки", яке відбулося вчора, 27 червня, а також бути попередженням російським елітам.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає 24 канал.

За його словами, десь протягом останнього місяця рашисти змінили свою стратегію обстрілів України. Зараз вони починають ще більш масово обстрілювати нашу країну.

"Якщо раніше на раз випускали 5 – 6 ракет, то лише за 25 червня окупанти випустили понад 50 ракет. Їх випускають з різних точок. Це різко ускладнює роботу нашої протиповітряної оборони", - зауважив радник міністра внутрішніх справ.

Якщо ж говорити про цивільні об'єкти, то протягом останніх днів росіяни обстріляли дитячий садочок у Києві (на щастя, там нікого не було) та торговий центр у Кременчуку.

"Безумовно, це насправді багато у чому можна приймати як попередження і країнам НАТО. З іншого боку – це попередження російським елітам", – вважає Денисенко.

Він переконаний, що таким чином Путін демонструє, що зупинятися не збирається і відрізає усі можливі шляхи для переговорного процесу як для Заходу, так і для своїх еліт.

"Путін розуміє, що і серед військових, і серед російської еліти є розуміння того, що вся ця війна в Україні - авантюра, але він відрізає всі шляхи для відступу. Просто він не може собі уявити, що може бути якось інакше. В силу тої системи, яка діє у РФ, Путін показує всім, що станом на зараз ні про які переговорні процеси говорити не можна, а він ще трошки натисне і буде якась перемога. Я думаю, що з однієї сторони - це психіатрія: війна в Україні - головний сенс життя Путіна. З іншої сторони - серед генералітету є люди, які говорять йому, що "ми зараз ракетами закидаємо Україну, всім стане страшно і всі нас злякаються". Тому, на жаль, ми маємо дуже складну реальність. Але ця фаза не може тривати довго. І те, що росіяни починають просити 20 вагонів із боєприпасами у білорусів - це насправді говорить теж багато про що. Але зараз триває дуже гаряча фаза і найближчим часом Путін буде робити все від себе залежне, щоб посилювати подібні удари", - попередив Денисенко.

Нагадаємо, як заявляв міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, скоріше за все Путін дав вказівку бити по цивільних об'єктах в Україні.

"Без розбору, хто саме там перебуває. Вибирати час, коли люди там або сплять, якщо мова про житлові квартали, або якщо ми говоримо про об'єкти як ТЦ, обирають час, коли там багато людей" - сказав Монастирський.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня в результаті ракетного обстрілу збройними силами РФ м. Кременчук Полтавській області повністю зруйнований Торговий центр. Повідомлялося про 18 загиблих, десятки постраждалих.

26 червня одна з ракет, випущених військами РФ по Києву, потрапила в дитячий сад у Шевченківському районі.

За словами керівника прес-служби Повітряних сил ЗСУ Юрія Гната, удар по Києву здійснювався Росією з району Каспійського моря ракетами х-101. Це найточніша і найдорожча ракета, яка є на озброєнні РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: