РФ щомісяця може виробляти від 60 до 100 ракет для атак по Україні, вважає експерт / фото wikimedia.org

Росія щомісяця може виробляти від 60 до 100 ракет різного типу, а запас старих радянських снарядів, які ворог переробляє під авіабомби, в РФ величезний.

Таку думку в ефірі інформаційного телемарафону висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, у Росії є мікро чіпи та технічна можливість виробляти приблизно 2-3 ракети на день.

"Отже, за місяць вони можуть накопичити до 60 ракет. Різного типу. Це і Ха-101, Ха-59, "Калібри". Або вони можуть навіть накопичити більш ніж сотню", - сказав експерт.

Відео дня

Він зазначив, що Україні відомо де виробляються ці ракети й натякнув, що наша держава має певні засоби протидії цьому.

Коваленко повідомив, що разом з тим по авіабомбах, які ворог використовує останнім часом, у Росії величезний потенціал.

"Якщо ми говоримо про старі радянські ракети "ФАБ-250", "ФАБ-500", яких у них величезна кількість вони встановлюють на них примітивні, але є діючі модулі корекції та управління, що дозволяє збільшувати відстань польоту до 50 км. Точно умовно "високоточна", але за рахунок того, що це "кустарний" блок відбуваються інциденти", - зазначив він.

Наприклад одна з бомб впала в Донецьку в Куйбишевському районі. Тож попри "кустарність" виробництва, вони небезпечні.

РФ змінила військову тактику на користь застосування авіабомб

Як повідомляв УНІАН, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що російські окупанти активно використовують проти українських військових крилаті авіабомби, і такі дії ворога є для нас новою загрозою. Російські окупанти за день застосовують до 20 плануючих авіабомб по всій лінії розмежування.

На початку березня армія Російської Федерації вперше використала проти України керовані бомби УПАБ-1500В. Їхня вага становить 1,5 тис. кг.

Раніше Ігнат підкреслював, що Збройним силам для протидії керованим авіабомбам необхідна сучасна авіація, яка допоможе відтісняти російські літаки якнайдалі від українських кордонів.

Нещодавно наявність нової підступної тактики з боку окупантів також підтвердила глава координаційного прес-центру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк. 

Вас також можуть зацікавити новини: