Росіяни надумали колонізувати Україну / фото УНІАН

Російські окупанти хочуть зробити "сіру зону" не лише з Запоріжжя ядерним шантажем на ЗАЕС, а і з всієї України.

Про це заявив в ефірі національного телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов.

"У них є проект, який має назву "остров россія". Його мета дуже проста – Росія омивається або водою, або країнами-васалами. Жодних інших сценаріїв вони розглядати не збираються. Єдиний виняток – Китай, з яким вони хочуть дружити", – наголосив Данілов.

Він додав, що колонізацію росіяни проводять вже дуже давно. Данілов переконаний, що втілити мету цього проекту російським окупантам ніколи не вдасться, адже у їхніх планах відсутній спротив.

Натомість ЗСУ не просто зупинили ворога, а завдали йому таких потужних втрат, оговтуватися від яких він буде дуже-дуже довго.

Окрім того, за словами секретаря РНБО, росіяни втратили наступальний потенціал, тож ситуація на полі бою вже зараз починає кардинально змінюватися.

Разом з тим, як наголосив міністр оборони України Олексій Рєзніков, війна в Україні не може закінчитися за "сирійським" та "корейським" сценарієм. Єдиний варіант – перемога ЗСУ та звільнення усіх окупованих територій. Очільник Міноборони зауважив, що Кремль ще у 2014 році упустив шанс заморозити конфлікт на території України.

Вас також можуть зацікавити новини: