В "ЛНР" мітингували дружини "мобілізованих" / скриншот

У тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині дружини "мобілізованих" вийшли на стихійний мітинг та заявили, що їхніх чоловіків кинули на полі бою. Вони вимагали зустрічі з ватажком "ЛНР" Леонідом Пасічником.

Про це повідомив український журналіст Денис Казанський у своєму Telegram-каналі.

Жінки прийшли до місцевого військкомату та влаштували там пікет. За їхніми словами, їхніх чоловіків "мобілізували" як резервістів, а згодом відправили на війну та кинули на полі бою без прикриття. Журналіст уточнив, що йдеться про Харківський напрямок.

Відео дня

Жінкам окупантів вдалося поспілкуватися телефоном з якимось "воєначальником" або так званим чиновником. Вони вимагали розголосу ситуації, а також намагалися добитися зустрічі з главою "ЛНР" Леонідом Пасічником.

"Командування не знає, що вони там перебувають. Російські війська поїхали, наших резервістів кинули... Ви вночі міцно спатимете, а ми – під військкоматом", – заявили в слухавку дружини "мобілізованих".

Водночас Казанський зауважив, що старання жінок з "ЛНР" марні, адже Пасічник нічого не вирішує.

"Рішення ухвалюються в Росії. І як я вже не раз писав – жителі Донбасу для російської влади просто дешевий витратний матеріал, який нікому не шкода", – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, росіяни практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО, тому з 20 квітня там призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу.

Вас також можуть зацікавити новини: