Наслідки російських обстрілів на Донбасі / фото t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти на третій місяць повномасштабної війни проти України повернулися до свого старого методу ведення боїв - "вогневого валу", тактики випаленої землі.

Про це розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов, пише "Сьогодні".

При цьому сама тактика росіян не змінилася, вважає експерт.

Відео дня

"Вони не можуть її змінити, тому що їм потрібно перевчитися. Вони просто стали більш обережними, тому і зменшилася кількість втрат з боку Російської Федерації. Це перше. Друге - вони почали більш потужно наносити нам вогневе ураження. Вони зібрали багато артилерії, посилюють удари авіації і менше атакують. Атакують вже після того, як наші позиції оброблені вогневим впливом їх засобів. Це єдина суттєва зміна дій російської армії на полі бою. Я б не сказав, що це навченість. Все нове - це добре забуте старе", - пояснив він.

За словами Жданова, активність бойових дій знижується вже сьогодні. Ворог намагається відновити наступ на окремих напрямках навколо Сєвєродонецька, але це вже не такий потужний наступ, як був раніше.

"Вони починають перекидати війська з інших напрямків. Подивимося, до чого це призведе. Але я думаю, це [22 червня] буде крайня дата, коли вони будуть зосереджувати зусилля. Потім, найімовірніше, все буде переходити до позиційної війни", - прогнозує він.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Луганській ОВВА спрогнозували, що найближчим часом російська армія кине всі резерви для захоплення Сєвєродонецька.