Українські захисники дають відсіч армії РФ / фото t.me/landforcesofukraine

В Україні на південній лінії зіткнення фронту триває дистанційна боротьба, зближення з російськими окупантами немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Ситуація на лінії зіткнення залишається стабільно напруженою. Ворог продовжує бойові дії на зайнятих позиціях та укріплених бетонними конструкціями рубежах оборони, намагаючись відбити втрачені позиції в напрямку Миколаївки. Ворог б’є артилерійськими та мінометними силами, не намагаючись просуватись суходолом", - повідомила вона.

За її словами, найбільш критична гуманітарна ситуація спостерігається у тих районах Херсонщини, де ведуться активні бойові дії.

"Окупанти перекрили всі в’їзди та виїзди із Херсонської області, не дають передавати гуманітарні вантажі. У Бериславському районі Херсонської області та у Новоолександрівській територіальній громаді, Новій Осокорівці спостерігаються найбільші гуманітарні проблеми, адже там йдуть безпосередньо бойові дії", - повідомила Гуменюк.

Також вона розповіла, що на території Миколаївської області продовжуються обстріли: б’є артилерія та реактивні системи залпового вогню. Цієї ночі знову була обстріляна територія передмістя Миколаєва, жертв, на щастя, немає.

Гуменюк підкреслила, що наразі на південній лінії зіткнення триває дистанційна боротьба, зближення поки немає, тривають артилерійські та повітряні дуелі. Ворог активно застосовує повітряні сили.

Нагадаємо, за даними розвідки, Україна успішно контратакує в Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини: