Окупанти розстріляв цивільного / t.me/infosprotyv

Російський окупант зізнався у розстрілі цивільного жителя Херсонської області.

Як повідомляє "База", заступника командира роти Д.Є. звинуватили у самосуді над жителем Херсонської області. Окупант заявив, що чоловік нібито зливав дані Збройним силам України.

За даними каналу, житель Любимівки Херсонської області Микола Г. зник безвісти 22 грудня 2022-го. Його затримали окупанти та відвезли у невідомому напрямку. Через рік слідству вдалося з'ясувати, що чоловіка було вбито, а до злочину причетний заступник командира роти однієї з військових частин.

Відео дня

"Під час допиту Д.Є. визнав провину. Він повідомив слідчим, що у перші дні січня 2023 року вивіз Миколу до сміттєвого полігону поблизу Нової Каховки. Там заступник командира роти розстріляв чоловіка з автомата, а наступного дня закопав труп. 22 грудня Миколу затримали військові, запідозривши у передачі ЗСУ місць дислокації російських військ. Жителя Херсонської області протримали більше тижня у частині, де служив Д.Є.", - пише канал.

Військовий слідчий відділ окупантів порушив кримінальну справу за статтею 105 КК РФ ("Вбивство").

Воєнні злочини РФ в Україні

Російська влада відкидає звинувачення у скоєнні воєнних злочинів, незважаючи на численні свідчення зворотного, в тому числі зафіксовані міжнародними організаціями.

У вересні з закликом створити міжнародний трибунал для розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні, виступила головуюча в ЄС Чехія. 

На створенні трибуналу за зразком Нюрнберзького процесу над нацистськими після Другої світової війни ще в березні наполягали колишні прем'єр-міністри Великобританії Гордон Браун і Джон Мейджор та інші політики, гауковчі і юристи.

Розслідування проти влади РФ, а можливо і президента Володимира Путіна, також веде Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Вас також можуть зацікавити новини: