"Грек" перебуває на Бахмутському напрямку / скріншот

У бійця з позивним "Грек" з 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, який наразі перебуває на Бахмутському напрямку, запитали, як на ситуацію на фронті вплинув розгром українськими захисниками розгром російської 72-ої механізованої бригади. 

В ефірі телемарафону на каналі 1+1 військовий дуже обережно прокоментував успіхи ЗСУ. "Відносно позитивно вплинув... Є певні досягнення на цьому напрямку, але вони скромні. Є успіхи, але є й опір", - каже "Грек".

Ведуча Марічка Падалко нагадала про інформацію Генштабу ЗСУ про те, що було повернуто під контроль 17 кв. км території. "Це відносно великий здобуток", - коментує це військовий.

Наразі, за його словами, на позиціях росіян не спостерігається оперативного перегрупування, ведуться артобстріли. Їхнього опору, як взимку, наразі немає.

"Грек" підтверджує внутрішню боротьбу між "вагнерівцями" та регулярними російськими військовими:

"Відступають вони дуже дружно, згуртовано, тому це відчувається. Є такі "сутички" між регулярними військовими РФ й "вагнерівцями".

Ситуація в Бахмуті та на Бахмутському напрямку

На сьогодні Бахмутський напрямок - найгарячіша ділянка фронту, там бої не припиняються. Та все ж ЗСУ вдалося досягти там певних успіхів, попри шалений опір російських окупаційних військ.

В американському Інституті вивчення війни кілька днів тому повідомили, що українським силам оборони вдалося звільнити майже 17 кв. км в районі Бахмута.

15 травня заступниця міністра оборони Гання Маляр уточнила, що російські окупанти підтягують до околиць Бахмута свої десантно-штурмові загони. За місто-фортецю та його околиці точаться важкі бої.

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що просування наших військ на Бахмутському напрямку - це перший успіх наступальних дій у ході проведення операції з оборони Бахмута. 

Вас також можуть зацікавити новини: