Під час служби не повинно бути "зрівнялівки", вважає Євген Дикий / колаж з фото УНІАН та скріншоту

В Україні триває мобілізація, і в законопроекті, що передбачає поліпшення мобілізаційних заходів, є норма, яку "категорично" потрібно змінити.

Не повинно бути "зрівнялівки" служби в тилу і на "нулі", йдеться у матеріалі ветерана російсько-української війни, екс-командира роти батальйону "Айдар" Євгена Дикого на liga.net. "...Граничний термін служби 36 місяців. Абсолютно правильна норма, без якої взагалі мало шансів успішно здійснити велику мобілізацію. Термін служби 36 місяців, - на жаль, об'єктивно не можемо собі дозволити менше, інакше доведеться вже в поточному році дембельнуть більше людей, ніж встигнемо підготувати їм на заміну", - зазначив ветеран.

На думку колишнього командира роти батальйону "Айдар", "єдине, що... категорично вимагає зміни - це "зрівнялівка" служби "на нулі" та в тилу". Ветеран підкреслив, що три роки навіть дуже важкої та вкрай необхідної для фронту роботи в штабі, в логістиці чи у ремонтному батальйоні - це зовсім не те ж саме, що провести цей час, наприклад, в Авдіївці (за місто тривалий час йдуть "гарячі" бої, - Ред.).

Відео дня

"Якщо пропоновану норму доповнити тим, що кожен день безпосередньої участі в боях зараховується за два чи навіть три дні служби, тоді все стане на місця... Також це зробить "великий дембель" не одномоментним (що було б вкрай ризикованим), а розтягнутим у часі, тому що "на нулі" люди провели дуже неоднаковий час...", - додав Дикий.

У центрі уваги важливий законопроект - мобілізація може бути посилена

4 січня на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вперше обговорили урядовий законопроект, в якому прописано посилення мобілізації.

Журналісти з'ясували, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступає за те, щоб посилити мобілізаційні заходи, але не хоче бачити у лавах армії людей, які були засуджені. Варто зазначити, що якщо новий закон про мобілізацію 2024 ухвалить парламент, то призивати в армію людей будуть не з 27 років, як зараз, а з 25.

Вас також можуть зацікавити новини: