На Запорізькому напрямку тривають важкі стрілецькі бої / фото facebook.com/General.Pavlyuk

Народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що на Запорізькому напрямку тривають важкі стрілецькі бої. Українські захисники б'ються за кожен метр нашої землі.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Костенко зазначив, що Запорізький напрямок є найбільш імовірним для розвитку бойових дій. 

"Донецьк – це політичні бойові дії, якими Путін намагається виправити свої помилки. Після багатьох поразок він намагається знайти якусь перемогу. Бахмутом він хоче закрити поразку Херсона. Коли ми будемо звільняти наші території, Мелітополь та Бердянськ стануть ключовими містами", – пояснив полковник СБУ.

Відео дня

За його словами, наразі найгарячішою точкою фронту є Бахмут. Проте стрілецькі бої тривають і на Запорізькому напрямку.

"Наші хлопці б'ються за кожну лісосмугу. Хлопці тримаються хоробро, але противник масово, за допомогою резервів які підійшли з Херсонського напрямку, намагається продавити нашу оборону", – зауважив Костенко.

Ситуація на півдні України

Речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти бояться активного контрнаступу Збройних Сил України на півдні. Це повʼязано з тим, що росіяни не можуть підтягувати резерви з боку тимчасово окупованого Криму через технічні складнощі. 

Російські загарбники у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області розпочали черговий виток репресій та нову хвилю депортації людей через звинувачення в антиросійській діяльності.

Вас також можуть зацікавити новини: