Один обстріл окупанти влаштували біля Водяного \ УНІАН

У Міністерстві оборони повідомили про стан двох поранених сьогодні військових Збройних сил України на Донбасі внаслідок обстрілів російських окупантів.

Читайте такожРосійські окупанти 15 разів обстрілювали ЗСУ – бійці дали відповідь

Про це йдеться у щоденному зведенні Міноборони щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил. Зокрема, за уточненою інформацією, на Луганському напрямку на цей час обліковано 5 ворожих обстрілів.

Відео дня

Так, російські найманці двічі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Кримського - після опівночі з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а вранці - з міномету 120-го калібру, випустивши 10 мін. Біля Південного вночі розірвалися 6 ворожих мін 120-го калібру, а неподалік Новотошківського вранці - 7 мін калібру 82 мм.

Крім того, українські оборонці Травневого близько 6:00 припинили обстріл, який ворог вів з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

Водночас, на Донецькому напрямку мали місце три прицільні обстріли українських опорних пунктів в районі Богданівки. Їх противник здійснив з боку окупованого Петрівського, використавши станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю. Усі ці обстріли не були тривалими, адже припинялися після адекватної відповіді з боку підрозділів Об’єднаних сил.

Також ще один обстріл окупанти влаштували біля Водяного - вранці з боку Саханки вони вели вогонь по наших позиціях з автоматичного гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї.

«За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів зазнали поранень. Після надання першої медичної допомоги їх було оперативно евакуйовано до лікувальних закладів. Стан здоров’я обох військовослужбовців задовільний», - йдеться у зведенні.

При цьому, втрати ворога в результаті ведення Об’єднаними силами вогню у відповідь уточнюються.

«Наразі наші воїни здійснюють дообладнання своїх позицій і пильно спостерігають за ворогом, тримаючи ситуацію під контролем. Усі злочинні дії окупантів наші захисники готові і надалі рішучо припиняти», - йдеться узведенні.